Procedure

 

Startside
Op

De mest normale procedurer ved forskellige behandlinger er kort beskrevet her.

Behandlinger

Den første protese
Implantatbehandling
Fleksibel delprotese
Helprotese
Unitor
Duplikering (ny bund i protesen)
Reparation
Overslag/planlægning/priser

Procedurer

Den første protese

Du ringer til teknikeren (telefon nr. på startsiden) og bestiller en tid til en snak om mulighederne, nogle gange er der flere alternative behandlingsmuligheder og tekniske løsninger. Du kan få prisoverslag og en henvisning til den tandlæge der skal foretage eventuel forbehandling og tandudtrækning, så den endelige behandlingsplan kan aftales.

Hvis du er berettiget til kommunalt tilskud, skal det søges nu, inden protesen fremstilles.

Protesen fremstilles bl.a. efter dine ønsker til tændernes udseende. Skal der fjernes naturlige fronttænder, vil det normalt ske umiddelbart inden protesen indsættes. Indsættes protesen i forbindelse med tandudtrækning, vil proteseunderlaget svinde ind når sårene heler, derfor må der påregnes, at protesens bund skal tilpasses efter 3 måneder, efter et nyt aftryk.

En tandprotese er et helt individuelt stykke håndværk, der fremstilles efter de givne forhold og ønsker, den kan erstatte alt fra en enkelt tand til et komplet tandsæt.

Implantatbehandling

Du ringer til teknikeren (telefon nr. på startsiden) og bestiller en tid til en snak om mulighederne, ofte er der flere alternative behandlingsmuligheder og tekniske løsninger. Du kan få prisoverslag og en henvisning til den tandlæge der skal foretage implantat-operationen, til en forundersøgelse så den endelige behandlingsplan kan aftales. Det er ikke alle tandlæger der foretager disse operationer.

Efter indsættelse af implantaterne, skal de hele i ca. 4-6 uger (kan være længere), derefter monteres tryklåse på implantaterne, og protesen kan fremstilles, eller evt. kan den eksisterende protese blot tilpasses med tryklåse, hvis den er i orden.

Den del af tryklåsen, der sidder i bunden af protesen, kan normalt justeres med hensyn til hvor fast/stramt den skal sidde på implantatet, altså hvor meget man skal "tage ved" for at tage protesen ud. Tryklåsen kan med tiden slides, og vil nemt kunne serviceres, nogle typer kan med værktøj blot skrues ud og en ny skrues i. Visse ældre typer skal støbes fast.

Fleksibel delprotese

Har man mistet nogle af de naturlige tænder, kan de ofte erstattes med en fleksibel protese. Der tages aftryk af tænderne, et sammenbid og en farveprøve. Den tekniske fremstillingstid tager normalt ca. 2 uger, hvorefter de nye tænder kan indsættes.

Helprotese

Fremstilling af nye helproteser omfatter normalt følgende kliniske faser (med mellemliggende teknisk fremstilling); aftryk, bidregistrering med tandvalg, prøve af tandopstilling, indsættelse, efterkontrol. D.v.s. ca. 5 konsultationer, men der kan være særlige forhold, der nødvendiggør flere prøver og korrektioner.

Unitor

En unitor del-protese med støbt stålstel starter med et konstruktionsforslag fra teknikeren. Derefter henvises til tandlægen, der ser de resterende tænder efter og foretager eventuel forbehandling og udslibninger på de naturlige tænder. 

Stel og tandopstilling kan så fremstilles og prøves i munden, inden den endelige færdiglavning og indsættelse.

Duplikering

En duplikering (ny basis) i en eksisterende protese aftales i forvejen, og kan derefter normalt laves på en dags tid, d.v.s. fra dag til dag eller fra morgen til eftermiddag samme dag.

Reparation

Reparationer kan være mange ting, de mest almindelige, som fastsættelse af en tabt tand eller en revne, kan normalt laves på en times tid, hvis det aftales - ring lige i forvejen. 

Overslag/planlægning/priser

Du ringer til teknikeren (telefon nr. på startsiden) og bestiller en tid til en snak om mulighederne, nogle gange er der flere alternative behandlingsmuligheder og tekniske løsninger. Kan du få kommunalt tilskud, skal der laves et overslag inden behandlingen påbegyndes. Vi giver gerne en gratis og uforpligtende samtale samt prisoverslag.

Det er ikke muligt at oplyse priser her på hjemmesiden, da der ikke er tale om masseproducerede standard varer, hvert stykke tandteknisk arbejde laves efter mundforholdene og individuelle ønsker til hver enkelt patient. Af samme grund skal det fremstillede arbejde betales kontant ved indsættelsen. Evt. kommunalt tilskud fratrækkes (vi afregner selv med kommunen, i henhold til bevillingen). Efterfølgende kontroller og korrektioner er i normalt omfang includeret i prisen.

Inden behandlingen startes, giver vi gerne en gratis og uforpligtende undersøgelse samt prisoverslag - så ved du på forhånd hvad det vil koste.

Startside ] Op ]